D a r k L i g h t
Darklight Logo Mobil

Laserstråler skutt: 12 971 351!

Om oss

O m   o s s
DarkLight AS - NO 914 780 535 MVA

DarkLight er et aksjeselskap stiftet den 8. Desember 2014.
Selskapet eies av Brynjar Johansen, Thorstein Klingenberg, Geir Albertsen og Dan-Børge Hermansen.

For kontaktinformasjon, klikk her: Kontakt oss.

For tilbakemelding: tilbakemelding@darklight.no

For booking av arrangementer: booking@darklight.no

 

 

     D a r k L i g h t s   h i s t o r i e

Laserspills begynnelse

 Laserspill kan spores tilbake til en mann ved navn George Carter III som så tidlig som 1975 fikk idèen om et interaktivt spill med bruk av laserstråler. I 1982 startet konstruksjon og utvikling av systemet og i 1984 åpnet verdens første laserarena i Dallas, Texas, USA. Systemet het "Proton" og var naturligvis langt fra de avanserte systemene vi bruker idag. Utviklingen fortsatte med nye funksjoner og muligheter, blant systemene som har gjort seg bemerket opp gjennom tidene kan vi nevne f.eks: Laser Quest, Laserforce, LaserTron, Actual Reality, Veqtor, Q-Zar, Ultrazone og Megazone.


DarkLight Laserspill

 DarkLight startet rundt 1994 og har vært kremen av laserspillustyr stort sett konstant siden. I 1996 lanserte DarkLight Developments deres tredje generasjon laserspillutstyr med den noe uoriginale tittel: "DarkLight v3.0" og revelusjonerte markedet med sin to-veis radioforbindelse mellom vest og PC. Tidligere har det vært nødvendig å "laste ned" informasjonen om antall treff fra hver vest etter hver runde, og det var ikke mulig å vite underveis hvordan plassering du hadde. Med to-veis radioforbindelse ble alt gjort i sanntid. Man kan se hvordan plassering man har, antall poeng, skudd, bytte våpen og mye mye mer. Dette er løsninger som mange andre laserspill fortsatt mangler. 


DarkLight i Tromsø

 Tromsø Tyfon startet opp i Grønnegata 43 på våren i 1996 med Darklight v3.0 laserspillutstyr i en ca 200m2; arena. Vår nåværende styreleder, Thorstein Klingenberg, jobbet blant annet for Tromsø Tyfon fra høsten 1996. I 1998 måtte de dessverre legge ned og Tromsø var uten laserspillarena i fire triste år... Vi har dessverre få bilder fra "gamle" DarkLight. 


  

DarkLight AS - 2000-2001

Fra høsten 2000 til sommeren 2001 vandret tankene om å relansere laserspill i Tromsø. Thorstein tok flere kurs forbundet med bedriftsetablering under militærtjenesten med tanke på en mulig oppstart. Høsten 2001 lanserte han ideen for en kamerat, Olle Kaurin, som øyeblikkelig tente på idèen. Ved juletider i 2001 kom sistemann med på laget, Vegard Harila. Sammen ordnet de finansiering via Gjensidige NOR og da de kom over ledige lokaler i samvirkegården var det bare å ta hammeren fatt.

 


DarkLight AS - 2002

Selskapet "DarkLight AS" ble stiftet 4. Mars 2002 og ombygging av lokalene kunne starte. Vi leier ca 500m2; areal hos Coop Nord og byggingen av interiøret tok 3 måneder. 
Alt du så rundt deg på gamle DarkLight var bygd av oss selv og vi bør legge til at vi ikke hadde noen snekker-erfaring å snakke om fra før. Vi gjorde det beste ut av våre forutsetninger og vi mener selv resultatet ble over all forventning.

Første kunde var IT-avdelingen ved Høyskolen i Tromsø, som leide 5. Juni, kl. 17:00. Et lite stykke Tromsø-historie var et faktum! Egentlig skulle vi rekke å få med en av årets store dager, 17. Mai, men vi klarte dessverre ikke å komme i land i tide. 

 


DarkLight AS - 2003

2003 var året da Geir kom inn i firmaet ved å kjøpe aksjeposten til Olle Kaurin. Geir er et hav av gode (og noen få dårlige?) ideer og har alltid nye påfunn på lur. De fleste av dem har vist seg å være svært gode nyheter for driftskontoen til DarkLight. 

Vi utvider stadig og i påska 2003 kom en internettkafè med 8 moderne PCer med flatskjerm på plass. Dette har blitt et svært populært tilbud, både blant turister og Tromsøs innbyggere.

Dette året kom også en "Dance Dance Revolution" danseautomat på plass. Denne kan du lese mer om hos Positive Gaming. Et eget nettsted for de som spiller og turnerer i DDR finner du på DDR Norway.

I 2003 fikk vi kontakt med et annet lasersenter i Norge, Wasteland AS i Bergen. Derfra kom også ideen å starte med softgunsalg. Det viser seg nemlig at softguns er som hånd i hanske til laserspill. Salget startet så smått i slutten av 2003. 

Vi startet også, som en av de første i Tromsø, med avvikling av hele bursdagsfeiringer med laserspill, pizza, brus og dessert. Yonas leverte pizza, DarkLight sto for resten. 

 

 

DarkLight AS - 2004

I 2004 startet vi med softgunspilling i laserspillarenaen, og vi planlegger å utvide underholdningstilbudet i kafèen enda mer. Softgunsalget når nye høyder og 2004 ble et meget bra år, både for softgun og for DarkLight generellt. Vår bursdagspakke er stadig mer populær. 

 

 

 DarkLight AS - 2005

Vi har utvidet underholdningstilbudet til å inkludere et airhockeybord og to flipperspillautomater. Les mer om dem under "DarkLight Cafè" på menyen til venstre. I tillegg har vi i desember oppgradert laserspillutstyret til DarkLight v5.0! Versjon 5.0 er Rolls Roycen av laserspillutstyr og vi er en av bare 5 slike arenaer i europa! 

Mot slutten av 2005 innledet vi et samarbeid med Dolly Dimples i Tromsø om levering av pizza til våre stadig mer populære bursdagspakker. Dolly har vist seg å være en svært pålitelig leverandør som leverer et kvalitetsprodukt våre kunder liker meget godt! 

 

 

DarkLight AS - 2006

DarkLight suser videre som aldri før, vi setter stadig nye rekorder og spesielt vår bursdagspakke har virkelig "tatt av". 

Sommeren 2006 satte vi også igang en omfattende ombygging av arenaen. Det var på tide å tenke helt nytt istedet for å bare gjøre mindre endringer som tidligere. Høsten 2006 sto helt ny arena klar.

Vi kjøper også ut DDR dansemaskinen slik at vi nå eier alle underholdningsproduktene vi tilbyr. I tillegg gir vi den en lett oppgradering til DDR Extreme. 

 

 

DarkLight AS - 2007

 Vi fortsetter å være store på det vi er gode på, bursdagsfeiringer på DarkLight er en "hit" blant alle unge. Vi utvider også utvalget i underholdningsautomater med et Fusballbord fra Garlando. 

DarkLight har vært fast sponsor av Tromsøs største rusfrie arrangement, TromsøLAN, i en årrekke. Det trekker hvert år flere hundre deltakere som hver har med seg sin egen PC for spilling og utvekskling av data. I 2007 har TromsøLAN vokst seg ut av hele 5 lokaler og endt opp i Tromsøhallen. Arrangementet utvides for hvert år og som en følge av det har DarkLight valgt å utvide sin satsning og bidrar i stor grad til å gjøre arrangementet mulig.

 


DarkLight AS - 2008

Arenaen fikk seg en makeover i 2008. Endringene er ikke så store som i 2006 men vi har fått en mer balansert arena med tanke på lagspill der det er om å gjøre å ta motstanderens base. I tillegg ble det store endringer på lyssettingen med både flytting av eksisterende utstyr samt supplering med endel nytt. 

 


DarkLight AS - 2009

Arenaen utvikles videre, blant annet med nytt LED-basert utstyr. Kvaliteten og bruksområdene for LED-baserte scenelys har blitt mye bedre. Vi som har lange driftstider nyter godt av å få eliminert behovet for pærebytter med kostnadene det medfører. Vi har også byttet ut vår nå snart 10 år gamle LeMaitre G300 røykmaskin. Valget falt til slutt på en Antari X310 levert av Arctic Event

 

 

DarkLight AS - 2012

2012 var året domusbygget måtte vike plass for "Kystens hus" og vi sa oss fornøyd med 10 år med laserspill. 30. November var vår siste dag i drift.

 

 

DarkLight AS - 2014-2015

2014 var året Brynjar Johansen bestemte seg for å gjenåpne konseptet. Selskapet ble stiftet 8. Desember. Påsken 2015 overtok vi lokaler på Kræmer og vi startet byggingen av arenaen. Brynjar er ansvarlig for drift, mens Thorstein Klingenberg tar styreledervervet. Åpningsdatoen ble 3. juli 2015 og folk strømmet på da vi åpnet dørene. Siden da har aktiviteten vært over all forventning.

 

DarkLight AS - 2016

I 2016 ble det en uheldig vending i historien. Huseier fikk bråttom med å rive bygget og vi stod plutselig uten lokaliteter etter kun et knapt år på Stakkevollvegen. Jakten etter nytt lokale startet og etterhvert fant vi lokaliteter i Søren Zakariassensgate på rundt 400 kvm. De var litt mindre enn det vi hadde, men vi kompenserer med litt mindre kafè, og litt større arena. Det første året ga oss mersmak og bekreftet at DarkLight har vært savnet i Tromsø. Brynjar fortsetter med ansvaret for drift, i mens Thorstein fortsetter som styreleder. Åpning er Fredag 5. August.. Vi gleder oss! Game on!

Siden er produsert og driftes av Fjølstad Consulting - Powered by CouchCMS